Bruidsjurk

Veelgestelde vragen tijdens de zoektocht naar dé bruidsjurk

geschreven door de redactie

Als bruid is één van de leukste dingen in de voorbereiding op jullie huwelijksdag het uitzoeken van je bruidsjurk. Samen met je (schoon)moeder en vriendinnen maak je er een leuk dagje uit van en kies je de jurk van je dromen. Maar deze zoektocht roept vaak ook veel vragen op. Want welke jurk past het beste bij je figuur en kan je wel lopen met een hoepel in de jurk? Wij geven je antwoord op de meest gestelde vragen over de bruidsjurk!

Welke jurk past het beste bij mijn figuur?
Voor ieder figuur bestaat er een prachtige bruidsjurk! Laat je daarom goed informeren bij professionele bruidsmodezaken. Zij weten welke jurk het beste bij jouw figuur past en stemmen dit af op je smaak.

Is bruidslingerie echt noodzakelijk?
Goede bruidslingerie zorgt ervoor dat de jurk goed zit en met name een strapless bruidsjurk niet zal afzakken. Het beste is om de jurk en de bruidslingerie in dezelfde winkel te kopen. Zo kun je het goed op elkaar afstemmen en zal je bruidsjurk veel beter tot z’n recht komen.

Ga ik vallen met een hoepel in mijn jurk?
Nee, juist niet! Door de hoepel heb je meer ruimte onder je jurk waardoor je juist gemakkelijk kunt lopen. Zorg wel dat je rechtop loopt. Zodra je naar de grond gaat kijken, kantelt de hoepel mee naar beneden en is de kans op struikelen groter. Oefen het een keer als je de jurk gaat passen in de bruidsmodezaak en je zult zien dat het lopen gemakkelijk gaat met een hoepel in de jurk.
Tip: stem je jurk af op de locatie waar jullie gaan trouwen. Zo voorkom je dat je met een grote jurk niet handig kan instappen in de boot, of onhandig over het strand loopt met een prachtige jurk vol lagen en tule…

Veelgestelde-vragen-over-de-bruidsjurk
Foto: Kim van den Broek Fotografie

Hoe moet ik naar het toilet met een bruidsjurk aan?
Dé tip: ga achterstevoren op het toilet zitten. De meeste stof van de jurk zit aan de achterkant en door achterstevoren te zitten, heb je er weinig last van. Het klinkt misschien gek maar het is echt de gemakkelijkste manier. En zo hoef je ook niet steeds je moeder, de ceremoniemeester of je vriendinnen te vragen om je te helpen.

Tips voor op de huwelijksdag:
Review-hartje
Neem twee paar schoenen zodat je deze op je huwelijksdag kunt afwisselen. Zorg wel dat de hakhoogtes gelijk zijn. De jurk is namelijk op lengte gemaakt met schoenen aan. Als je dan opeens van hoge hakken naar platte schoenen gaat, is de jurk te lang en is de kans op vallen groter. Loop ook beide schoenen van te voren goed in zodat je minder snel last van je voeten krijgt.
Review-hartje Pas met je bruidsjurk op voor rode wijn, chocolade en lippenstift. Dit zijn hele moeilijke vlekken om uit je jurk te krijgen! Tips hiervoor zijn zout, melk of citroen. Een handige tip is ook om een schoolbordkrijtje toe te voegen aan je bruidskit. Hiermee kan je gemakkelijk kleine vlekjes wegwerken op je jurk.

Hoofdfoto: My Wedding Photos | Marjon Zijlstra

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Andere blogs in deze categorie

 • Bruidslingerie: waar moet je op letten?

  Bruidsjurk

  Bruidslingerie: waar moet je op letten?

  Nadat je gekozen hebt voor je droomjurk, is het van groot belang om na te denken over het type bruidslingerie dat je gaat dragen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je je extra mooi en zelfverzekerd voelt, het helpt je ook om er op je allermooist uit te zien. Bruidslingerie is namelijk een belangrijk onderdeel...

 • Trouwschoenen: tips en tricks

  Bruidsjurk

  Trouwschoenen: tips en tricks

  Je hebt de locatie gekozen, je thema is bekend en je bent ook al voor je droomjurk geslaagd, maar dan komt het: welke schoenen trek je aan? Voor het gemiddelde feest of uitje al een hele onderneming om het mooiste paar onder jouw outfit te kiezen, maar voor je grote dag wil je enkel perfectie....

 • Veelgestelde vragen tijdens de zoektocht naar dé bruidsjurk

  Bruidsjurk

  Veelgestelde vragen tijdens de zoektocht naar dé bruidsjurk

  Als bruid is één van de leukste dingen in de voorbereiding op jullie huwelijksdag het uitzoeken van je bruidsjurk. Samen met je (schoon)moeder en vriendinnen maak je er een leuk dagje uit van en kies je de jurk van je dromen. Maar deze zoektocht roept vaak ook veel vragen op. Want welke jurk past het...

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×