Bruiloft DJ

Tips van een DJ voor je bruiloft feest – Deel 01 – Wat wil je bereiken?

geschreven door de redactie
Deel 1: Wat wil je bereiken?

Door ID-S Weddingplanning ben ik gevraagd een gast blog te schrijven met tips op het gebied van Dj’s en Drive In Shows voor aanstaande bruidsparen.

Daar moest ik even over nadenken, wat zijn nu de belangrijkste tips? Na meer dan 20 jaar in het vak heb ik al veel meegemaakt en zitten sommige dingen gewoon in je systeem. Één ding is zeker, geen enkele gelegenheid of feest is hetzelfde. De wensen van de bruidsparen zijn anders, de gasten verschillen, de beschikbare locaties en natuurlijk budgetten zijn telkens anders. Vandaar dat ik vind dat de DJ / Drive In show eigenlijk altijd maatwerk is en afgestemd moet worden op het bruidspaar en hun wensen.

Wij verzorgen ook al het licht, geluid en eventuele special effects die nodig zijn. Afgestemd op de wensen en beeld van het ideale feest van het bruidspaar. We vinden namelijk dat het hele plaatje moet kloppen. Van een goede DJ met een slechte geluid installatie en verlichting die van de statieven valt wordt je bijvoorbeeld niet blij. Vanuit deze gedachten is deze blog geschreven.

De tips zijn opgedeeld in 7 categorieën, die onderling zeer sterk met elkaar zijn verbonden. In dit blog gaan we in op categorie 1 en 2, in latere blogs zullen we de overige categorieën doornemen.

1) Algemeen / Organisatorisch
2) Type Gelegenheid, wat wil je bereiken?

3) Licht
4) Special Effects
5) Geluid
6) Budget
7) Kiezen van een DJ

Daar gaan we.

Algemeen / Organisatorisch

* Maak goede duidelijke afspraken en leg deze vast.
* Bereid je goed voor.
* Laat de DJ / Drive In Show jullie wensen in eigen woorden samen vatten om te checken of het ook daadwerkelijk overeenkomt met jullie wensen / visie. Waar nodig verduidelijk, stel bij en leg weer vast.

Type Gelegenheid, wat wil je bereiken?

Dit is de basis van het feest, vanuit dit startpunt maak je verdere keuzes. Wil je een rustig feest waar de familie die je lang niet meer hebt gezien bij kan praten of wil je een knalfeest waarbij de confetti in het rond vliegt en je bijna een blauw oog oploopt omdat Opa en Oma iets te enthousiast op de dansvloer staan te swingen en zwaaien met de wandelstok. Misschien iets er tussen in of een beetje van allebei? Wil je een thema voor het feest, moet het een Dance Party worden of is een allround DJ beter? Bedenk samen met je aanstaande wat voor jullie de uitgangspunten zijn voor het feest.

Denk hierbij aan:
* Sfeer en uitstraling van het feest.
* Agenda van de dag en zijn hier genoeg rust momenten in om het tot het einde vol te kunnen houden?
* Gasten:
– Welke gasten wil je uitnodigen?
– Wat is er voor hen nodig om in hun ogen het feest geslaagd te laten zijn.
– Hoe zwaar weegt hun mening mee wat betreft muziek keuze, sfeer, uitstraling. Muziek volume. Bedenk hierbij dat je het nooit helemaal goed kunt doen voor iedereen.

Voor nu even genoeg informatie en zaken om over na te denken, in het volgende blog gaan we verder met de andere categorieën.

Robert Versmoren
Soundstar Drive In Show
www.Sound-Star.nl

Andere blogs in deze categorie

Gerelateerde bedrijven

 • ID-DJ Entertainment

  Bruiloft DJ

  ID-DJ Entertainment

  3 reviews

  Jullie gaan trouwen! Van harte gefeliciteerd! Dit moet natuurlijk een onvergetelijke dag worden! Voor een spetterend feest waar iedereen nog lang over zal napraten, kiezen jullie voor ID-DJ Entertainment! ID-DJ Entertainment is al meer dan 15 jaar toonaangevend in de entertainment branche. Sinds 2018 mag ID-DJ Entertainment zich de “Beste Bruiloft DJ van Nederland” noemen!...

 • The Wedding DJ

  Bruiloft DJ

  The Wedding DJ

  74 reviews

  Sinds 1 oktober 2018 is The Wedding DJ is een feit. Collega DJ bedrijven zijn de krachten gaan bundelen om nog meer bruidsparen te kunnen voorzien van een top huwelijksfeest! Met deze samenwerking komt 12 jaar aan bruiloft ervaring samen, en de kennis uit meer dan 800 bruiloften. De bruilofttak van A&M Audio is The...

 • Artistic Productions – Bruiloft DJ

  Bruiloft DJ

  Artistic Productions – Bruiloft DJ

  34 reviews

  Artistic Productions is meer dan licht en geluid. Wij brengen sfeer en beleving op de mooiste dag om zo een huwelijksfeest te creëren waar nog lang over gesproken wordt. Dit doen we door maatwerk te leveren voor aanstaande bruidsparen. In een kennismakingsgesprek, een gesprek met de dj, het verwerken van themakleuren in de lichtshow en...

 • BSS Events

  Bruiloft DJ

  BSS Events

  2 reviews

  BSS Events is leverancier van DJ’s en professionele apparatuur voor ieder feest of evenement. Bij ons vindt u een groot aantal standaard mogelijkheden, maar ook maken wij graag een voorstel op maat. Onze Shows worden geboekt voor bruiloften, verjaardagen, personeelsfeesten en jubilea. Daarnaast verhuren wij DJ’s, geluidsinstallaties, professionele verlichting en video apparatuur.

 • SKYFLY we are entertainment

  Bruiloft DJ

  SKYFLY we are entertainment

  67 reviews

  Een perfect trouwfeest. Met precies de sfeer en muziek die jullie willen. SKYFLY zorgt ervoor. Alles verloopt volgens jullie persoonlijke wensen. Welke muziek willen jullie horen? Willen jullie een openingsdans? Wel of geen verzoeknummers? Ook het volume van de muziek bepalen jullie zelf. SKYFLY beschikt over meerdere ervaren allround bruiloft DJ’s. Na het doorspreken van...

 • The Differences Events

  Bruiloft DJ

  The Differences Events

  9 reviews

  Jullie trouwdag moet natuurlijk één van de mooiste dagen zijn in jullie leven en daar hoort natuurlijk een feest bij. Daarom willen jullie natuurlijk dat het een feest wordt die jullie en de gasten niet snel zullen vergeten. Om de stress van de dag zelf te verminderen zullen we vooraf alles rustig doorspreken. Wanneer jullie...

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×