Drukwerk

Wat moet op de trouwkaart komen te staan?

geschreven door de redactie

Alles is geregeld voor jullie grote dag en samen hebben jullie een gastenlijst gemaakt met de mensen die mogen komen op jullie bruiloft. Tijd dus om de trouwkaarten te gaan versturen! Maar wat voor informatie moet er allemaal op de kaart komen te staan? En hoe kun je op een goede manier laten weten dat jullie liever geen speeches of kinderen op de bruiloft willen? Lees verder voor alle tips over het versturen van jullie trouwkaart.

Save the date
Voordat de trouwkaart naar de gasten worden verstuurd, kunnen jullie een save the date-kaart sturen. Nadat jullie besloten hebben op welke dag jullie gaan trouwen, stuur je een leuke kaart met daarop de datum van jullie trouwdag. Zo kunnen de gasten deze datum alvast blokken in de agenda en heb je kans op zo min mogelijk afmeldingen.

Wat zet je op de trouwkaart?
Het beste is om eerst een keuze te maken in de vele verschillende soorten trouwkaarten. Kiezen jullie voor een kleine kaart met alleen de basis informatie en voegen jullie hier een aanvullende brief toe? Of wordt het bijvoorbeeld een mooi vormgegeven ‘boekje’ als kaart waar alle informatie over jullie trouwdag in kan komen te staan? Het belangrijkste is dat jullie goed en duidelijk communiceren naar jullie gasten zodat eventuele teleurstellingen worden voorkomen. Maken jullie onderscheid in dag- en avondgasten, zorg dan dat dit duidelijk op de kaart staat vermeld met de juiste locatie(s) en tijd van ontvangst.

Welke-informatie-op-de-trouwkaart
Foto: CardWise

De belangrijkste informatie die je op de uitnodiging zet:
– Jullie namen
– Trouwdatum
– Tijdstip ontvangst
– Adres van de locatie(s) + routebeschrijving
– Gegevens van de ceremoniemeester(s)/weddingplanner
– Jullie adres
– RSVP
– Vermelding voor het doorgeven van eventuele dieetwensen
– Cadeausuggestie
– Informatie over aanmelden van speeches/stukjes
– Overnachtingsmogelijkheden
– Eventuele dresscode
– Eventuele thema

Tips
Review-hartje
Zet niet jullie eigen telefoonnummer op de kaart als jullie gebruik maken van een ceremoniemeester. De kans is groot dat de gasten anders jullie als bruidspaar gaan bellen voor praktische vragen, terwijl dit juist een taak van de ceremoniemeester/weddingplanner is.

Review-hartje Willen jullie liever geen kinderen op jullie trouwdag? Richt de uitnodiging dan persoonlijk aan de volwassenen, bijvoorbeeld: Monique en Jeroen Janssen. Als je de kaart richt aan de familie Janssen zal er vanuit worden gegaan dat de kinderen ook welkom zijn. Je kunt het ook op een subtiele manier op de trouwkaart vermelden met een leuke zin, zoals: “Vergeet je kind(eren) geen nachtzoen te geven”.

Review-hartje Zijn kinderen juist wel welkom op jullie bruiloft? Stuur ze dan een uitnodiging speciaal aan hen gericht. Het is voor kinderen veel leuker om naar hun eigen feestje te gaan dan wanneer ze met papa en mama mee moeten.

Review-hartje Zitten jullie niet te wachten op speeches of stukjes op jullie bruiloft? Laat dit dan weten aan de ceremoniemeester/weddingplanner en zet het ook op de kaart zodat gasten hiervan op de hoogte zijn.

Wanneer moet de trouwkaart verstuurd worden?
Het is verstandig om de trouwkaart 6 weken van tevoren te versturen. Als jullie de kaart veel eerder versturen, bestaat de kans dat de gasten de kaart kwijt raken. Mochten jullie al een save the date-kaartje hebben verstuurd, dan kan je de trouwkaart eventueel nog iets later versturen.

Verzoek jullie gasten uiterlijk 2 weken voor de bruiloft door te geven als ze verhinderd zijn. Als bruidspaar hebben jullie dan nog voldoende tijd om alle definitieve aantallen aan de leveranciers en trouwlocatie door te geven.

Hoofdfoto: Blik en Bloos Fotografie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Andere blogs in deze categorie

 • Drukwerk voor je bruiloft. Waar moet je zoal aan denken?

  Drukwerk

  Drukwerk voor je bruiloft. Waar moet je zoal aan denken?

  Eénzelfde soort stijl? Denk aan algemeen drukwerk voor je bruiloft Een bruiloftsfeest is niet compleet zonder het versturen van huwelijkskaarten. Je wilt het graag met vrienden, familie en misschien ook wel goede kennissen vieren, dus al snel ga je op zoek naar een geschikte trouwkaart. Maar, de dag heeft ook ‘structuur’ nodig: hierdoor weten de...

 • Nieuwste trend: trouwkaarten met handlettering

  Drukwerk

  Nieuwste trend: trouwkaarten met handlettering

  Hoera, jullie gaan trouwen! Eén van de leukste voorbereidingen van een bruiloft is het uitzoeken van een trouwkaart. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie liever geen standaard uitnodigingen willen versturen naar jullie gasten. Dan hebben wij een goede oplossing voor jullie, namelijk een trouwkaart met handlettering! Omdat deze kaarten echt met de hand worden geschreven...

 • Wat moet op de trouwkaart komen te staan?

  Drukwerk

  Wat moet op de trouwkaart komen te staan?

  Alles is geregeld voor jullie grote dag en samen hebben jullie een gastenlijst gemaakt met de mensen die mogen komen op jullie bruiloft. Tijd dus om de trouwkaarten te gaan versturen! Maar wat voor informatie moet er allemaal op de kaart komen te staan? En hoe kun je op een goede manier laten weten dat...

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×