Wat moet op de trouwkaart komen te staan?
Alles is geregeld voor jullie grote dag en samen hebben jullie een gastenlijst gemaakt met de mensen die mogen komen op jullie bruiloft. Tijd dus om de trouwkaarten te gaan versturen! Maar wat voor informatie moet er allemaal op de kaart komen te staan? En hoe kun je op een goede manier laten weten dat jullie liever geen speeches of kinderen op de bruiloft willen? Lees verder voor alle tips over het versturen van jullie trouwkaart.
Save the date
Voordat de trouwkaart naar de gasten worden verstuurd, kunnen jullie een save the date-kaart sturen. Nadat jullie besloten hebben op welke dag jullie gaan trouwen, stuur je een leuke kaart met daarop de datum van jullie trouwdag. Zo kunnen de gasten deze datum alvast blokken in de agenda en heb je kans op zo min mogelijk afmeldingen.
Wat zet je op de trouwkaart?
Het beste is om eerst een keuze te maken in de vele verschillende soorten trouwkaarten. Kiezen jullie voor een kleine kaart met alleen de basis informatie en voegen jullie hier een aanvullende brief toe? Of wordt het bijvoorbeeld een mooi vormgegeven ‘boekje’ als kaart waar alle informatie over jullie trouwdag in kan komen te staan? Het belangrijkste is dat jullie goed en duidelijk communiceren naar jullie gasten zodat eventuele teleurstellingen worden voorkomen. Maken jullie onderscheid in dag- en avondgasten, zorg dan dat dit duidelijk op de kaart staat vermeld met de juiste locatie(s) en tijd van ontvangst.
De belangrijkste informatie die je op de uitnodiging zet:
– Jullie namen
– Trouwdatum
– Tijdstip ontvangst
– Adres van de locatie(s) + routebeschrijving
– Gegevens van de ceremoniemeester(s)/weddingplanner
– Jullie adres
– RSVP
– Vermelding voor het doorgeven van eventuele dieetwensen
– Cadeausuggestie
– Informatie over aanmelden van speeches/stukjes
– Overnachtingsmogelijkheden
– Eventuele dresscode
– Eventuele thema
Tips
Zet niet jullie eigen telefoonnummer op de kaart als jullie gebruik maken van een ceremoniemeester. De kans is groot dat de gasten anders jullie als bruidspaar gaan bellen voor praktische vragen, terwijl dit juist een taak van de ceremoniemeester/weddingplanner is.
Willen jullie liever geen kinderen op jullie trouwdag? Richt de uitnodiging dan persoonlijk aan de volwassenen, bijvoorbeeld: Monique en Jeroen Janssen. Als je de kaart richt aan de familie Janssen zal er vanuit worden gegaan dat de kinderen ook welkom zijn. Je kunt het ook op een subtiele manier op de trouwkaart vermelden met een leuke zin, zoals: “Vergeet je kind(eren) geen nachtzoen te geven”.
Zijn kinderen juist wel welkom op jullie bruiloft? Stuur ze dan een uitnodiging speciaal aan hen gericht. Het is voor kinderen veel leuker om naar hun eigen feestje te gaan dan wanneer ze met papa en mama mee moeten.
Zitten jullie niet te wachten op speeches of stukjes op jullie bruiloft? Laat dit dan weten aan de ceremoniemeester/weddingplanner en zet het ook op de kaart zodat gasten hiervan op de hoogte zijn.
Wanneer moet de trouwkaart verstuurd worden?
Het is verstandig om de trouwkaart 6 weken van tevoren te versturen. Als jullie de kaart veel eerder versturen, bestaat de kans dat de gasten de kaart kwijt raken. Mochten jullie al een save the date-kaartje hebben verstuurd, dan kan je de trouwkaart eventueel nog iets later versturen.
Verzoek jullie gasten uiterlijk 2 weken voor de bruiloft door te geven als ze verhinderd zijn. Als bruidspaar hebben jullie dan nog voldoende tijd om alle definitieve aantallen aan de leveranciers en trouwlocatie door te geven.
Hoofdfoto: Blik en Bloos Fotografie