Trouwfotograaf

11 redenen om een professionele bruidsfotograaf in te huren

geschreven door de redactie

Ben je bezig met het organiseren van je bruiloft? Dan wil je natuurlijk alles perfect. Je wilt dat het feest gegeven wordt op een droomlocatie, je wilt een swingende dj of band en een goede catering. Natuurlijk zit je wel vast aan een trouwbudget. Je bent immers geen miljonair. Aan sommige dingen kun je meer geld uitgeven dan aan andere. Wij geven je in ieder geval het advies om nooit te besparen op een bruidsfotograaf. Een prachtige fotoreportage is een blijvende herinnering aan jullie bruiloft. Wij geven je 11 redenen om een professionele bruidsfotograaf in te huren.

Een deel van jullie trouwbudget zal opgaan aan de kosten van de trouwfotograaf. Toch is dit het absoluut waard. Naast het fotograferen, is de fotograaf ook veel tijd kwijt met de selectie en nabewerking van de foto’s. Door al dit vakwerk levert de fotograaf jullie een prachtige fotoreportage. Je kunt natuurlijk ook aan die ene oom of tante die hobbyfotograaf is, vragen om foto’s te maken, maar dit raden wij je af. Fotografie is een vak apart, waarbij het gaat om het juiste moment, de juiste emotie en het juiste licht. Onze fotografen zijn echte kunstenaars met veel ervaring en talent. Lees hieronder de redenen om een professional in te huren.

1. Het is een goede investering

Wist je dat je nog veel meer kunt met trouwfoto’s dan er alleen maar naar te kijken? Je kunt de foto’s voor heel veel dingen gebruiken. Zo kun je de trouwfoto’s gebruiken voor een cadeau aan jullie familie, bedankkaartjes voor de gasten of voor een mooie fotocollage in jullie huis.

2. Onbetaalbare herinnering

Een prachtige fotoreportage is een onbetaalbare herinnering. Zelfs over tien of twintig jaar kijk je nog met plezier terug op de trouwfoto’s. Het is het enige tastbare bewijs dat je overhoudt van je huwelijksdag.

3. Foto’s die waar jullie op staan zoals jullie echt zijn

Een professionele, ervaren fotograaf weet precies op welk moment hij of zij een foto moet maken. De foto’s worden dus altijd gemaakt op het juiste moment. Ook hoef je niet steeds een andere pose aan te nemen. De fotograaf weet precies wanneer het nodig is om een foto te maken en vangt jullie blik op. Dit resulteert in een fotoreportage met foto’s waar jullie op staan zoals jullie echt zijn. De foto’s komen dus niet gemaakt over en jullie herkennen jullie zelf erin.

4. Je betaalt voor kwaliteit en professionaliteit

Een ervaren en professionele fotograaf luistert naar jullie en houdt rekening met jullie wensen. Het maakt dus niet uit of je een fotoreportage wilt met een romantisch tintje of een komisch accent. De fotograaf creëert een reportage zoals jullie dat willen. Verder weet hij of zij alles over de technische aspecten, zoals lichtval en schaduw. Vanwege deze kennis kan de fotograaf jullie altijd van jullie mooiste kant fotograferen. Ook kan hij of zij zich moeiteloos tussen de gasten bewegen en spontane, goed foto’s maken.

5. Geen stress

Op je bruiloft wil je je natuurlijk niet druk maken om de fotografie. Als je een professionele fotograaf inhuurt, hoeft dit ook niet. Hij of zij weet wanneer er een foto gemaakt moet worden en vraagt dit niet aan jullie. Je ervaart dus geen stress.

6. Een fotograaf heeft oog voor detail

Een fotograaf heeft een goed oog voor detail en denkt mee wat mooi is voor een foto. Hij of zij maakt foto’s van momenten of dingen die je zelf niet hebt gezien. Als je straks de fotoreportage bekijkt, zal je je verbazen over de momenten die de fotograaf heeft vastgelegd.

7. Je kunt zelf ontspannen en stralen

Voel je je vaak opgelaten als je op de foto moet? En sta je niet echt te springen als er een foto van jou moet worden gemaakt? Dan zie je dit ook in het resultaat. Als je je opgelaten voelt, sta je gespannen op de foto. Natuurlijk wil je dat je stralend en ontspannend op je trouwfoto’s staat. Een fotograaf zorgt hiervoor. Hij of zij brengt je op je gemak en stelt je gerust. Hierdoor voel je je comfortabel en meer ontspannen. Het resultaat: professionele trouwfoto’s waar je stralend op staat.

8. Je beleeft je bruiloft nog een keer

Een professionele trouwfotograaf zorgt ervoor dat de sfeer van jullie trouwdag is terug te zien op de foto’s. De fotograaf maakt niet alleen foto’s van jullie en de gasten, maar ook van de decoraties, de taart, de trouwjurk en het trouwpak en het jawoord. Als jullie de foto’s later terugkijken, beleef je je jullie bruiloft nog een keer.

9. Een goede voorbereiding

Voordat jullie trouwdag aanbreekt, heb je al regelmatig contact gehad met de fotograaf. Er is dus sprake van een goede communicatie vooraf. Jullie hebben al een keer besproken wat voor soort foto’s je wilt, wie je graag op de foto wilt hebben en welke locaties geschikt zijn om foto’s te maken. Alles is dus goed voorbereidt, zodat je er zeker van bent dat de foto’s prachtig worden.

10. Hoge kwaliteit

Een professionele fotograaf levert een fotoreportage van een hoge kwaliteit. Hij of zij maakt de perfecte foto’s. Niet iedereen kan dit zomaar doen. Hiervoor is ervaring en talent nodig. Jullie foto’s zijn stuk voor stuk kunstwerkjes van een hoge kwaliteit.

11. Zekerheid

Als je een professionele fotograaf inhuurt dan heb je altijd zekerheid dat er foto’s van je bruiloft worden gemaakt. Evenses werkt standaard met dezelfde fotografen. Als de bruidsfotograaf die jullie hebben ingehuurd onverhoopt niet kan dan bieden wij jullie altijd een waardige vervanger aan, ook als deze last-minute uitvalt. Je weet dus zeker dat er op jullie trouwdag foto’s worden gemaakt.

Andere blogs in deze categorie

 • 11 redenen om een professionele bruidsfotograaf in te huren

  Trouwfotograaf

  11 redenen om een professionele bruidsfotograaf in te huren

  Ben je bezig met het organiseren van je bruiloft? Dan wil je natuurlijk alles perfect. Je wilt dat het feest gegeven wordt op een droomlocatie, je wilt een swingende dj of band en een goede catering. Natuurlijk zit je wel vast aan een trouwbudget. Je bent immers geen miljonair. Aan sommige dingen kun je meer...

 • Camera schuwheid, hoe gaat de fotograaf daar mee om?

  Trouwfotograaf

  Camera schuwheid, hoe gaat de fotograaf daar mee om?

  We worden allemaal blootgesteld aan mooie plaatjes de hele dag door. In magazines, op internet, reclames op straat of op tv. Daar zien we mooie mensen die vooral blij en heel spontaan overkomen en niet te vergeten, heel erg mooi zijn. Ze lachen en dartelen dat het een lieve lust is. Met hun spierwitte tanden...

 • Bruidsfotografie Landgoed de Salentein – zomer trouwen

  Trouwfotograaf

  Bruidsfotografie Landgoed de Salentein – zomer trouwen

  Bruidsfotografie bij Landgoed de Salentein is een kadootje, deze prachtige trouwlocatie in Nijkerk zorgt voor een geweldig decor. Dit leuke en spontane stel heeft de volledige “ARV & MAYK experience” kunnen ervaren; een Loveshoot in Parijs, lunchen bij de Salentein, Mayke bij de vrijgezellendag van de bruid, Arvid bij die van de bruidegom en natuurlijk...

Gerelateerde bedrijven

 • PHTGRPHR | Jacqueline Dersjant

  Trouwfotograaf

  PHTGRPHR | Jacqueline Dersjant

  geen reviews

  Na haar afstuderen aan de Fotoacademie (Amsterdam) was het even zoeken naar een richting. Er zijn er zoveel en fotograferen is zo leuk! Inmiddels is het haar helemaal duidelijk: ze houdt ervan om mensen, momenten en emoties vast te leggen op journalistieke manier. Heerlijk om voor een tijdschrift een opdracht op die manier te mogen doen (je komt...

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×